Rentoudu lempimusiikin parissa ihanan sisal-maton päällä

Monet hakeutuvat johonkin mukavaan ja kotoisaan paikkaan lempimusiikista nauttimiseksi. Tämä voi olla esimerkiksi lempituoli hyvän kirjan parissa, sohvalla loikoilu, puisto, merenranta tai makuuhuone. Myös mukavalla sisal-matolla loikoilu voi auttaa rentoutumaan omaan lempimusiikin tahtiin sekä unohtamaan monet arjen kiireet ja vastuualueet.

Tilaa ihana sisal-matto netistä kotiisi

Opinnot, työt, perhe… Monet asiat saattavat stressata ja pahimmassa tapauksessa alkaa vaikuttamaan omaan uneen ja jaksamiseen. Tästä syystä meidän kaikkien tulisi löytää tehokkaita tapoja, jotka auttavat rentouttamaan mieltä ja kehoa. Monille meistä tämä tapa on oman lempimusiikin pariin uppoutuminen.

Musiikilla on tieteellisesti todettuja vaikutuksia ihmiseen mieleen. Musiikki auttaa rentoutumaan ja laskemaan stressiä. Erityisesti rentouttavalla ja rauhallisella musiikilla on tällainen vaikutus, mutta oikeastaan mikä tahansa musiikki saa stressihormonit laantumaan niin pitkään kuin me itse pidämme siitä musiikista, jota kuuntelemme.

Jotta omasta lempimusiikista saataisiin kaikki mahdollinen irti, kannattaa musiikin maailmaan uppoutua itselleen mukavassa ja rauhallisessa paikassa. Koska me kaikki olemme yksilöitä, voi tämä mukava ja rauhallinen paikka olla yhdelle vaikkapa lenkkipolku, kun taas toiselle se on ihanan tyylikkään sisal-maton päällä loikoilu. Sisal-matto onkin erinomainen lisä jokaisen kodin sisustukseen, ja nämä ajattoman tyylikkäät ja helppohoitoiset matot ovatkin ehtineet kasvattaa suurta suosiota viimeisten vuosien aikana.

Miksi juuri sisal-matto?

Sisal-mattojen valtaa suosio piilee niiden luonnollisessa olemuksessa – sisal onkin luonnonkuituna erittäin vahva ja kestävä materiaali, joka on lisäksi erittäin ekologinen. Sisal-mattoja valmistetaan samannimisestä kasvista, jota viljellään Etelä-ja Keski-Amerikassa sekä monissa Afrikan maissa. Sisal-matto soveltuu monen kotiin, sillä kyseessä on erittäin helppohoitoinen matto, joka ei turhia erikoisotteita kaipaa. Lisäksi maton puhdistaminen on erittäin helppo, minkä ansiosta maton pinta pysyy siistimpänä ja hygieenisempänä kuin monien muiden mattojen materiaali – tästä syystä sisal-matot sopivat erinomaisesti myös loikoiluun oman lempimusiikin parissa!

Sisal-matot eristävät erinomaisesti myös ääntä, joten voit huoletta kuunnella musiikkia myös kerrostaloasunnossa häiritsemättä naapureita ainakaan liikaa – kaikkihan me tiedämme, että hyvän kappaleen soidessa desibelit voivat huomaamatta nousta hieman liian korkealle. Monet meistä elävät lempikappaleen mukana myös raikuvalla laululla, mutta sillähän ei ole mitään väliä, osaammeko me laulaa vai ei, sillä laulaminen suosikkikappaleen tahtiin on aina sallittua!

Unohda arkihuolet ja anna musiikin soida!

Stressi ja alituinen murehtiminen ovat modernin yhteiskunnan suurimpia vitsauksia. Stressi on siinä mielessä salakavala tila, että se kehittyy hitaasti, jolloin ihminen tottuu siihen. Lisäksi yhteiskunta ja työelämä, joissa kiireen tulisi aina olla läsnä, ovat omalta osaltaan johtaneet siihen, että ihmiskunta on stressaantuneempi ja ahdistuneempi kuin koskaan aikaisemmin.

Stressiä on mahdollista lievittää monin eri keinoin, mutta oman lempimusiikin kuuntelu on monille yksi tehokkaimmista ja kaiken lisäksi helpoimmista tavoista. Musiikin kuuntelu on periaatteessa ilmaista (no, tietysti maksat internetistä, musiikin suoratoistopalveluista tai levysoittimesta), eikä sinun tarvitse poistua kotoa musiikin kuuntelemiseksi.

Musiikin kuuntelu ei myöskään katso ikää, sukupuolta, fyysistä kuntoa, asuinpaikkaa, tulotasoa eikä uskontoa tai kulttuuria. Jokainen meistä kokee musiikin omalla persoonallisella tavallaan, ja tämän vuoksi musiikki on lähes maaginen ilmiö, joka kykenee luomaan omalaatuisia muistoja, kokemuksia ja tunteita jokaisessa ihmisessä, joka sitä kuuntelee. Yksi parhaista keinoista uppoutua lempimusiikin syövereihin onkin löytää mukava paikka, jossa mieli ja keho lepäävät!