Pukeutuminen heavy-musiikkityyllin mukaan

 

Usein erilaisiin alakulttuureihin kuuluu tietyn tyyppisen musiikin kuuntelu ja tietynlaisen pukeutumistyylin noudattaminen. Samantyylisellä pukeutumisella halutaan viestittää, että kuulutaan samaan porukkaan ja porukkaan kuuluvat on helppo bongata vaikkapa kadulla kävellessä tai suuremmissa tapahtumissa. Esimerkiksi heavy-musiikkia kuuntelevilla on usein tietyntyyppinen pukeutumistyyli, joka sisältää muun muassa paljon mustaa ja pitkiä hiuksia myös miehillä.

Metalliksi tai heavy-metalliksi kutsutaan raskasta rock-musiikkia, johon kuuluu ominaispiirteinä muun muassa särökitara ja synkät sanoitukset. Tämä musiikkityyli lähti liikkeelle aluksi musiikista, jossa oli vaikutteita bluesista ja psykedeelisestä rockista. Myöhemmin se kehittyi useampaankin suuntaan, joita siinä nykyäänkin on tavattavissa. Tunnettuja heavy-yhtyeitä vielä tänäkin päivänä ovat Led Zeppelin, Black Sabbath, Iron Maiden sekä Metallica.

Kaikki alkaa kengistä

Vaikka heavy-musiikin ystävät, hevarit, ovat tummanpuhuvasta vaatetuksestaan huolimatta varsin leppoisaa sakkia, saattavat he silti vilkaista muita päästä varpaisiin – tai varpaista päähän. Jos nimittäin totta puhutaan, niin kengät voivat paljastaa todellisen hevarin tai sellaisen henkilön, joka ei ole vielä aivan varma valitsemastaan tyylistä. Aloitetaan hevarin pukeutumisopas siis kengistä.

Olit sitten mies tai nainen, musta on kenkien valinnassa avainsana. Mustat buutsit, lenkkarit, nilkkurit tai korkokengät – melkeinpä kaikki käy. Heavy-piireissä rouheus on kuitenkin valttia, joten mitä useampia solkia kengistä löytyy, sitä parempi.

Jos mahdollista, kannattaa kengissä toki panostaa mukavuuteen, sillä vaikka hevarit eivät tanssi, on keikoilla käyminen yleistä huvia. Mukavia ja heavy-tyyliin sopivia kenkiä löytyy vaikkapa yritykseltä nimeltä clarks, joka tarjoaa erityisesti naisille varsin heviuskottavia ja vieläpä mukavia jalkineita.

Mustaa, mustaa

Rouheat kengät tai saappaat pitävät hevarin (https://fi.wikipedia.org/wiki/Hevari) vahvasti maanpinnalla. Mutta entäpä muu vaatetus? Onko senkin aina oltava mustaa? Musta on aina ja ikuisesti se väri, joka on hevarille tai sellaiseksi mielivälle kaikkein turvallisin valinta. Joskus erityisesti miehillä nähdään musta-valko-harmaita camo-kuosisia housuja tai vaikkapa mustapunaisia ruutupaitoja, se on ilmeisesti ihan hyväksyttävää. Myös hevarinaisilta saattaa löytyä punaisia yksityiskohtia asuistaan tai vaikkapa valkoinen t-paita nahkatakin alla. Väripilkkuja saattaa löytyä myös bändipaidoista, joita hevarit mielellään käyttävät.

Jos tuntuu, että ei mitenkään keksi, millaisia asuja hevarina päälleen pukisi, voi alla olevasta listasta napata tämän alakulttuurin tyyliin sopivia vaatteita. Kannattaa tietysti muistaa, että kaikki värit tulisi pitää tummina, punainen ja valkoinen ovat pieninä määrinä hyväksyttyjä. Ja mitä enemmän niittejä, sitä parempi!

  • Nahkatakki
  • Pillifarkut
  • Bändipaita
  • Minihame
  • Bändihuppari
  • Nahka- tai farkkuliivi

Hevari aina ponnarin päähän asti

Nyt olemme käsitelleet heavy-tyylin jalkineet sekä muut vaatteet, enää onkin jäljellä pää. Päässä hevarilla voi olla pipo tai lippis – yleensä musta sellainen – tai jopa huivi. Joskus päätä koristavassa hatussa saattaa komeilla suosikkibändin logokin. Päähine ei kuitenkaan tee hevaria, vaan useimmiten sen tekevät hiukset. Miesten pitkä, jopa alaselkää viistävä tukka, on selkein hevarin merkki. Usein hiukset ovat mustat, mutta varsinkin pohjoismaissa nähdään myös blondeja tyylin edustajia.